Tekvicové korenie – pumpkin spice je veľmi obľúbené a počas tekvicovej sezóny nesme chýbať v žiadnej domácnosti. Jeseň je pre jeho použitie ako stvorená. Tradične sa používa v Amerike ako korenie do tekvicového koláča na Deň vďakyvzdania. V súčasnosti je však populárne aj v ostatných krajinách. Najčastejšie sa používa na ochutenie sladkého pečiva ako tekvicový koláč, chlebíček, sušienky, palacinky, waffle. Tekvicové korenie je úžasné aj ako prísada do kávy – najmä pumpkin spice latte, či varenej čokolády. Použiť ho môžete prakticky kdekoľvek. Každému jedlu dodá nádych jesene. Pumpkin spice sa skladá z korenín, ktoré bežne používame a spolu vytvárajú dokonalú kombináciu. Vhodné je aj pre celiatikov, keďže pumpkin spice je bezlepkové. Navyše príprava tekvicového korenia je veľmi jednoduchá.
Pumpkin spice tekvicové korenie
Čo budeme potrebovať na prípravu Pumpkin spice tekvicového korenia?
mažiar s tĺčikom
Ingrediencie:
škorica – 3 polievkové lyžice
zázvor – 2 polievkové lyžice
klinčeky – 1 polievková lyžica
muškátový oriešok – 1 polievková lyžica
nové korenie – 1 polievková lyžica
Jednotlivé ingrediencie rozdrvíme v mažiari na jemný prášok. Všetky spolu zmiešame a máme hotovo. Tekvicové korenie – pumpkin spice skladujeme vo vzduchotesnej nádobe na suchom a chladnom mieste. Ideálne sú sklenené koreničky. Takto uložené pumpkin spice vám vydrží veľmi dlho, samozrejme ak vám nezachutí tak, že ho hneď spotrebujete.