Bezlepkové Frou Frou

bezlepkové Frou frou

Tieto elegantné koláčiky s fancy názvom Frou Frou, pod ktorým si môžeme predstaviť šuchot hodvábu na dámskych šatách alebo okázalé zdobenie ženských šiat ako sú mašle, volány a stuhy sú ako stvorené pre čajový večierok. Ide o nadýchané kokosovo malinové koláčiky s lahodným krémom, ktorým neodolá žiadna milovníčka sladkého. Samozrejme v bezlepkovej variante.

Bezlepkové Frou Frou – čo budeme potrebovať?

papier na pečenie
forma na muffiny

Ingrediencie:

Cesto:
130 g maslo
150 g práškový cukor
3 vajcia
120 g bezlepková múka
35 g prášok do pečenia
80 g sušený kokos
80 g kyslá smotana
160 g maliny (môžu byť aj mrazené)

Krém:
60 g maslo
160 g cream cheese
2 ČL kokosového extraktu alebo sirupu
150 g kryštálového cukru zomletého na prášok

Na ozdobu:
čerstvé maliny podľa počtu porcií
50 g mandľové lupienky alebo kokosové lupienky

 

Najprv pripravíme cesto. Maslo, práškový cukor a vajcia vyšľaháme elektrickým šľahačom do nadýchanej hmoty. Ručne primiešame preosiatu múku, sušený kokos, kyslú smotanu a maliny. Hotové cesto nalejeme do formy na muffiny, ktorú máme poriadne vymastenú alebo vystlanú papierom na pečenie. Cesto dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo, cream cheese a kokosový extrakt vyšľaháme elektrickým šľahačom. Nakoniec k hmote zašľaháme kryštálový cukru zomletý na prášok. Koláčiky opatrne vyberieme z formy a hotovým krémom potrieme boky a vrch koláčikov. Boky koláčikov ozdobíme mandľovými alebo kokosovými lupienkami a na vrch položíme čerstvú malinu.

Zdieľať bezlepkový recept na koláčik Frou Frou bez lepku na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: