Pistácie sú veľmi obľúbené a hodia sa na prípravu rôznych dezertov. Vynikajú nielen chuťou, ale aj svojou typickou zelenou farbou. Tento pistáciový krém z mascarpone si pripravíte veľmi jednoducho a rýchlo. Hodí sa na tortu, ale aj ako ozdoba rôznych dezertov. Veľmi efektný bude aj ako pohárikový dezert.
Bezlepkový pistáciový krém
Čo budeme potrebovať na prípravu bezlepkového pistáciového krému?
Ingrediencie:
50 g pistácie
200 g pistáciová pasta
250 g mascarpone
100 g biela čokoláda
1 polievková lyžica práškový cukor
Vyšľaháme mascarpone s pistáciovou pastou a pridáme rozpustenú bielu čokoládu a kúsky rozdrvených pistácií. Pokiaľ máme nesladenú pistáciovú pastu, tak pridáme aj práškový cukor. Dávajte si pozor na možný obsah lepku v práškovom cukre. Niekedy sa do práškového cukru pridáva protihrudkujúca látka s obsahom lepku, tak pri jeho kúpe nezabúdajte čítať zloženie. Hotový krém necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 30 minút. Vychladený krém môžeme použiť na dozdobenie torty alebo zákuskov.