Bezlepkový pistáciový krém

bezlepkový pistáciový krém

Pistácie sú veľmi obľúbené a hodia sa na prípravu rôznych dezertov. Vynikajú nielen chuťou, ale aj svojou typickou zelenou farbou. Tento pistáciový krém z mascarpone si pripravíte veľmi jednoducho a rýchlo. Hodí sa na tortu, ale aj ako ozdoba rôznych dezertov. Veľmi efektný bude aj ako pohárikový dezert.

Čo budeme potrebovať na prípravu bezlepkového pistáciového krému?

Ingrediencie:

50 g pistácie

200 g pistáciová pasta

250 g mascarpone

100 g biela čokoláda

1 polievková lyžica práškový cukor

Vyšľaháme mascarpone s pistáciovou pastou a pridáme rozpustenú bielu čokoládu a kúsky rozdrvených pistácií. Pokiaľ máme nesladenú pistáciovú pastu, tak pridáme aj práškový cukor. Dávajte si pozor na možný obsah lepku v práškovom cukre. Niekedy sa do práškového cukru pridáva protihrudkujúca látka s obsahom lepku, tak pri jeho kúpe nezabúdajte čítať zloženie. Hotový krém necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 30 minút. Vychladený krém môžeme použiť na dozdobenie torty alebo zákuskov.

Zdieľať bezlepkový recept na pistáciový krém na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: