Mango sticky rice bez lepku

mango sticky rice bez lepku

Ide o extrémne chutný a jednoduchý dezert, ktorý sa tradične podáva v Thajsku. Nájdete ho tam takmer všade, či už navštívite street food alebo reštauráciu. Kombinácia kokosového mlieka a manga je jednoducho dokonalá. Keďže ide o prirodzene bezlepkové jedlo, je vhodné aj pre celiatikov. Môžete ho podávať nielen ako dezert, ale aj ako chutné raňajky, desiatu, či olovrant.

Čo budeme potrebovať na prípravu bezlepkového Mango sticky rice?

Ingrediencie:

250 ml kokosového mlieka
200 g lepkavá ryža (môže byť aj jazmínová,sushi, arborio)
3 polievkové lyžice trstinového cukru cukru
2 ks zrelé mango
1 štipka morská soľ
čierny sezam

Ryžu si najprv poriadne prepláchneme vo vode. Zalejeme ju vodou a necháme ju tak aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc. Ryžu scedíme a opäť prepláchneme. Ryžu dáme do kovového sitka či cedníka, ktoré položíme nad hrniec s vriacou vodou a prikryjeme. Týmto spôsobom ryžu dusíme nad parou (Môžete použiť aj ryžovar). Dávame pozor, aby sa ryža nedotýkala vody a priebežne ju kontrolujeme, kým nie je mäkká. Medzitým si pripravíme kokosovú omáčku. Do menšieho hrnca dáme kokosové mlieko a rozpustíme v ňom hnedý cukor. Pridáme štipku soli. Nevaríme, len počkáme kým sa cukor celkom rozpustí. Časť kokosovej omáčky primiešame do hotovej ryže a časť si odložíme. Ryža pekne vsiakne kokosovú omáčku, no dajte pozor, aby sa nepremočila. Mango ošúpeme a nakrájame. Krájame buď na plátky alebo kocky. Hotovú ryžu naservírujeme do misiek alebo na taniere a pridáme mango. Zvyšnou kokosovou omáčkou prelejeme hotové mango sticky rice a dozdobíme čiernym sezamom. Dobrú chuť.

Zdieľať bezlepkový recept na Mango sticky rice bez lepku na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: