Pumpkin spice tekvicové korenie

pumpkin spice tekvicové korenie

Tekvicové korenie – pumpkin spice je veľmi obľúbené a počas tekvicovej sezóny nesme chýbať v žiadnej domácnosti. Jeseň je pre jeho použitie ako stvorená. Tradične sa používa v Amerike ako korenie do tekvicového koláča na Deň vďakyvzdania. V súčasnosti je však populárne aj v ostatných krajinách. Najčastejšie sa používa na ochutenie sladkého pečiva  ako tekvicový koláč, chlebíček, sušienky, palacinky, waffle.  Tekvicové korenie je úžasné aj ako prísada do kávy – najmä pumpkin spice latte, či varenej čokolády. Použiť ho môžete prakticky kdekoľvek. Každému jedlu dodá nádych jesene. Pumpkin spice sa skladá z korenín, ktoré bežne používame a spolu vytvárajú dokonalú kombináciu. Vhodné je aj pre celiatikov, keďže pumpkin spice je bezlepkové. Navyše príprava tekvicového korenia je veľmi jednoduchá.

Čo budeme potrebovať na prípravu Pumpkin spice tekvicového korenia?

mažiar s tĺčikom

Ingrediencie:

škorica – 3 polievkové lyžice

zázvor – 2 polievkové lyžice

klinčeky – 1 polievková lyžica

muškátový oriešok – 1 polievková lyžica

nové korenie – 1 polievková lyžica

Jednotlivé ingrediencie rozdrvíme v mažiari na jemný prášok. Všetky spolu zmiešame a máme hotovo. Tekvicové korenie – pumpkin spice skladujeme vo vzduchotesnej nádobe na suchom a chladnom  mieste. Ideálne sú sklenené koreničky. Takto uložené pumpkin spice vám vydrží veľmi dlho, samozrejme ak vám nezachutí tak, že ho hneď spotrebujete.

Zdieľať bezlepkový recept na Pumpkin spice tekvicové korenie na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: